CONVOCATÒRIA DE
RODA DE PREMSA  DIA
: 25 de gener de 2007
  HORA:
13h del migdia
  LLOC: Museu de la Ciència i de
  la Tècnica de Catalunya
  (mNACTEC).  Rambla d'Ègara,
  270 - 08221
- Terrassa
 
ELS ASSISTENTS REBRAN UN EXEMPLAR DE LA GUIA.

Podeu consultar la visita virtual de l’exposició a: www.mnactec.com
 
 


El president del Consell Rector
del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya,

el Sr. Josep M. Carreté,

i el director
del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya,

el Sr. Eusebi Casanelles,

us convoquen a la roda de premsa de presentació de la

 

Guia de l’exposició
El Laboratori de Física
 Experimental Mentora Alsina


 

Terrassa, 23 de gener de 2006.- La presentació de la guia anirà a càrrec del director del mNACTEC, Eusebi Casanelles, del catedràtic emèrit de la UB, Dr. Ramon Parés, del catedràtic d’òptica i vicedegà de la Facultat de Física de la UB, Dr. Santiago Vallmitjana i del sotsdirector del departament d’enginyeria elèctrica de la UPC, Dr. Ramon Mujal.

La guia de visita fa un recorregut per l’exposició EL LABORATORI DE FÍSICA EXPERIMENTAL MENTORA ALSINA, una mostra excepcional amb uns 130 aparells i instruments de física, procedents de la col·lecció que Ferran Alsina havia creat l’any 1907 al Tibidabo, a Barcelona, i que posteriorment l’Ajuntament de Barcelona va cedir al mNACTEC.
 

La guia, que compta amb el suport de Caixa Terrassa i el finançament del Ministerio de Educación y Ciencia, és una nova publicació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Consta de 80 pàgines i un CD amb les animacions dels aparells. Es divideix en sis àrees temàtiques: mecànica, pressió, hidrostàtica, acústica, òptica, electricitat i les experiències i l’ambientació. Tots els aparells estan documentats i presenten una acurada descripció tècnica. Gràcies a la col·laboració del departament d’enginyeria elèctrica de la UPC s’ha realitzat un CD que recull les animacions de funcionament d’alguns dels objectes de l’exposició. La guia s’ha editat en català i en castellà amb traducció a l’anglès. El preu de venda al públic és de 9 € i es podrà adquirir a la Botiga del mNACTEC i a les llibreries de la Generalitat de Catalunya.

L'acte de presentació comptarà amb l'assistència del president de Caixa Terrassa, Francesc Astals, del vicerector de docència i estudiantat de la UPC, Xavier de las Heras, del sotsdelegat del Campus de la UPC a Terrassa, Manel Lis, el representant de l’ICUB i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Olga González.

Informació i inscripcions: (93 736 89 63). Àrea de Difusió i Exposicions mNACTEC. www.mnactec.com