Les jornades
del PTV


Additive manufacturing & 3D printing:
tecnologies a l’abast de les Pimes industrials

La fabricació additiva / Impressió 3D està canviant la naturalesa del procés productiu donant una sèrie de millores sense precedents als creatius i a les empreses innovadores, aportant canvi de paradigmes, i nous models de negoci. Fins fa no pas gaire temps, només les empreses grans tenien serveis interns de prototipatge; avui, en canvi, les pimes ja es poden permetre incorporar tecnologia d’impressió 3D, això les permet arribar abans al mercat, fabricar peces personalitzades o sèries curtes de producte. A nivell mundial i de forma ultra ràpida, les tecnologies AM estan assolint nivells de qualitat molt elevats, alhora que  es  rebaixen els costos de materials, que són cada vegada més assequibles i en molts casos sostenibles.

Davant d’aquesta perspectiva de continus canvis, el Parc Tecnològic del Vallès i les entitats i empreses que treballen a l’àrea del Vallès i l’Eix de la B30, proposen una jornada tècnica per mostrar novetats, i donar a conèixer les possibilitats que ofereix la fabricació additiva. Aquesta Jornada permetrà visualitzar el present i el futur de la Impressió 3D,  conèixer tècnicament les impressores 3D i el seu funcionament, descobrir noves aplicacions industrials i projectes d’R&D de tecnologia pròpia a Catalunya.

El programa previst és:

09.00h Benvinguda. Sr. Francesc Martos Aguilera, conseller-delegat de Parc Tecnològic del Vallès.

09.10h Evolució del sector de la fabricació additiva i impressió 3D a nivell mundial. Sr. Felip Esteve, director d'ASERM.

09.30h Fabricació additiva: Nous reptes i oportunitats en el manufacturing. Sr. Xavier Planta, vice-director general, operacions i tecnologia de la Fundació Ascamm.
 
09.50 h. HP-3D Printing. The Shapes of things to come. Sr. Ed Davis, Chief Technologist, 3D Business i Sr. Aleix Oriol,  Chief Engineer 3D Printing, Hewlett Packard.

10.10h Introducció a la impressió 3D en estereolitografía. Sr. Pau Nuñez, 3D&E development manager de Roland DG.

10.30h Pausa café

11.00h  Fabricació de series curtes y personalitzades en mercats tan exigents com l’areronàutic y la medicina – camí cap a la sèrie. Sr. José Antonio Jaldo, director general de Hofmann Innovation Iberica.

11.20h Del Rapid Prototyping al Rapid Manufacturing amb tecnologies de fabricació additiva FDM y Objet. Sr. Francesc Astort, 3D printing manager de Comher-Stratasys.

11.40h Desenvolupament de la tecnologia UDM: Ultrasonic Deposition Modeling. Sr.Francesc Rivillas, director d´operacions d'Ultrasion.

12.00h Torn obert de preguntes, consultes i Networking.

 

Dia i hora

Dimecres 5 de novembre de 2014, de 09:00 a 13:00h

Lloc

Auditori del Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Inscripcions

L'assistència és gratuïta.
Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia.

Si voleu rebre més informació sobre aquestes jornades, així com d’altres notícies i esdeveniments relacionats amb la Ciència i la Tecnologia, subscriviu-vos a PTV Info
Entitats col·laboradores