Les jornades
del PTV

 

Jornada "Alternatives als dipòsits bancaris"

La presentació de la jornada "Alternatives als dipòsits bancaris" pretén explicar als assistents la situació actual de la banca a España i oferir una alternativa als dipòsits bancaris. Durant la crisis econòmica que es va iniciar l’any 2007, el sector financer ha estat un del més castigats, s’ha hagut de rescatar amb fons europeus i ha patit una reestructuració total. Un dels canvis principals és que s’ha limitat per part de les autoritats la rendibilitat que ofereixen els dipòsits bancaris, reduint-la a un interès molt baix. Alhora de voler renovar aquests productes, ens trobem en una situació incòmoda i que no ens convenç. Els estalviadors i inversors, tant particulars com empreses, busquen cada cop més altres productes per tal de gestionar el seu patrimoni i liquiditat.

En aquesta sessió es pretén explicar les característiques i funcionament d’altres productes financers que cada cop són més utilitzats entre la població. Els vehicles d’inversió exposats són les Emissions de Renta Fixa i els Fons d’Inversió. L'objectiu de la presentació és explicar les avantatges d’aquests productes, els riscos que assumeixen i la rendibilitat que poden aconseguir. Aquests productes són aptes per a qualsevol perfil d'inversor, ja que la gran varietat de classes que ofereixen permet que s’adaptin a les necessitats i objectius de cadascú.

El programa previst és:

• Situació econòmica actual.

• Estat del sector financer.

• Limitació dels dipòsits bancaris.

• Principals mercats financers.

• Alternatives d’estalvi i inversió.

• Característiques, funcionament i avantatges de:

- Emissions de Renta Fixa.
- Fons d’inversió.

Ponent: Robert Casajuana i Alujas. Economista per la Universitat de Barcelona i Màster en Relacions Internacionals per la Birkbek-University of London. Ha treballat en diverses entitats financeres, tant com gestor de patrimonis a Espanya com operador de Renda fixa i Derivats, supervisant taules de distribució institucional de bons i derivats en societats de valors internacionals a la City de Londres durant mes de 15 anys.

A SLM, societat de gestió patrimonial, amb oficines a Barcelona i Madrid, amb categoria d’associat, desenvolupa diferents activitats en l’àmbit de la gestió de carteres, l’anàlisi macro i les relacions institucionals.

És col·laborador habitual en mitjans de comunicació com La Sexta TV, Expansión, Telecinco, Cuatro, Radio Intereconomia, ACN i professor de l 'Instituto Superior de Empresa y Finanzas on imparteix cursos de macroeconomia, anàlisis fonamental, anàlisis tècnic, gestió de carteres y també el curs del programa superior de banca privada per la obtenció de l’acreditació EFA (European Financial Advisor).

 

Dia i hora

Dimarts 14 d'octubre de 2014, d'19.00 a 20:30h

Lloc

Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Inscripcions

L'assistència és gratuïta.
Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia.


Si desea recibir más información sobre estas jornadas, aaí como de otras noticias y eventos relacionados con la Ciencia y la Tecnología, subscrívase en PTV Info
Entidades colaboradoras