Les jornades
del PTV


"Si caus 7 vegades, aixeca't 8"
Com superar les adversitats en l'entorn
personal i laboral
(Amb la presència de GenesisCyclingTeam)

“Una adversitat és una ferida que forma part de la nostra història, no un destí”

Amb 27 anys en Juanjo Méndez va patir un accident de moto. Quan va despertar al llit de l'hospital li faltava la cama i el braç esquerre. Rere un període d'inactivitat es plantejà tornar a agafar una bicicleta però el seu entorn i ell mateix tenien dubtes:

“No deixis que et diguin que no pots fer-ho”- li va dir el seu metge- “Tu prova-ho i opina per tu mateix”


Uns anys desprès s'ha convertit en un dels millors esportistes amb discapacitat del món. Campió del món l'any 2011 i 2013 i de la copa del món del 2011. Ha participat en tres Jocs Paralímpics (Atenes 2004, Pekín 2008 i Londres 2012) i ha obtingut cinc medalles paralímpiques: dos plates a Atenes i una plata i dos bonzes a Pekín.

Junt amb el seu entrenador Bernat Moreno, funden l'Associació Esportiva Genesis Cycling Team i dintre d'aquest  Els Pirates, un equip de ciclistes que amb tenacitat, esforç i bon humor aconsegueixen fer dels seus somnis realitats. El documental Imparables, nominat en diferents festivals, recull la seva història.

“Jo no sóc el meu handicap”

Per què algunes persones són capaces d'aixecar-se rere l'adversitat i altres no? Per què davant una mateixa situació desfavorable hi ha qui sap convertir-ho en una oportunitat, en un nou enfoc vital i altres es queden paralitzats durant molt de temps sense poder reaccionar o sortir de l'estat de xoc inicial, ràbia i tristesa?

Per alguns un entrebanc personal o professional esdevé un nou començament i, en canvi,  per altres persones és la fi de les seves possibilitats de recuperar el benestar emocional.

Parlarem amb l'equip de Els Pirates, de la seva experiència vital i de la mà de la Coach experta en l'entrenament d´habilitats per l'estímul de les fortaleses en l'entorn personal i laboral, Nuria Sánchez Romanos, esbrinarem el perquè d'aquestes diferències, apropant-nos també a l'Educació Emocional.

Ens respondrà a preguntes com: per què alguns són més resilients que altres?, en podem aprendre?, ho podem compartir amb els nostres companys de feina?, podem ensenyar els nostres fills? què cal fer?

Amb un enfoc participatiu i obert al diàleg posarem en comú els dubtes i inquietuds per començar, entre tots, a comprendre millor el concepte de resiliència i a conèixer algunes tècniques que ens ajudaran a viure l'adversitat d'una manera més constructiva i enriquidora.

El programa previst és:

18:00 Benvinguda i presentacions (Projecció vídeo). Sra. Anna Belén Fernández Poch (Bemypartner).
18:15 De l'adversitat al triomf. Senyors Juanjo Méndez i Bernat Moreno (GenesysCyclingTeam)
18:45 La Resiliència. Sra. Nuria Sánchez Romanos (NSRformacion)
19:30 Torn de preguntes i tancament

Per més informació sobre GenesisCyclingTeam i el documental que recull la seva història Imparables:

https://www.facebook.com/GenesisCyclingTeam
http://vimeo.com/45740626
http://www.tv3.cat/videos/5060771/Imparables 
http://www.imparablesdocumental.com/la-pelicula/

 

Dia i hora

Dimecres 9 de juliol de 2014, de 18:00 a 20:00h

Lloc

Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Inscripcions

L'assistència és gratuïta.
Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia.


Si desea recibir más información sobre estas jornadas, aaí como de otras noticias y eventos relacionados con la Ciencia y la Tecnología, subscrívase en PTV Info
Entidades colaboradoras