Les jornades
del PTV


La qualitat lingüística a l'empresa: recursos lingüístics en línia i marc legal

Una millora de la qualitat lingüística de  l’empresa reverteix directament en la qualitat dels seus productes o serveis. La incorporació de la llengua catalana a l’empresa  no és només  una qüestió de responsabilitat social: li dóna un valora afegit a l’empresa i l’apropa al territori. Aquesta identificació amb el territori reforça la marca de l’empresa.  Així doncs cal plantejar-se com es pot  millorar aquesta qualitat lingüística i quins recusos tenim a l’abast. Un bon  nombre de recursos en línia que poden ajudar a resoldre dubtes lingüístics i a millorar els textos.

La llengua defineix la imatge externa. És un element clau de la comunicació de l’empresa i cal tenir-la en compte tant en les comunicacions escrites, i en l’ús que se’n fa dins les noves tecnologies i les xarxes socials, com en les comunicacions orals, ja que una comunicació eficaç determina  que s’estableixi una relació òptima amb els clients, els proveïdors i la resta del sector empresarial.

D’altra banda, també és important conèixer les obligacions legals en matèria lingüística regulades pel Codi de Consum de Catalunya, llei 22/2010.  És necessari fer una diagnosi de l’empresa per poder  fer un enfocament  positiu en diferents aspectes com són l’atenció al públic, la informació i documentació,  i l’etiquetatge i les instruccions, i considerar la possibilitat de dur a terme accions formatives per millorar la qualitat lingüística.

En aquesta jornada es vol donar a conèixer una mostra representativa de les eines TIC disponibles actualment a la xarxa per incorporar el català a les empreses o millorar-ne l’ús.
L'acte s'adreça a persones que volen conèixer alguns dels recursos i de les aplicacions en línia que permeten resoldre qüestions sobre l’ús oral i escrit del català en les comunicacions de l’empresa. No cal un nivell de català previ.

El programa previst és:

Benvinguda

Presentació de la jornada: Sra. Montserrat Trilles, directora del CNL Vallès Occidental 3

La qualitat lingüística a l'empresa: recursos lingüístics en línia i marc  legal. Sra. Núria Tarridas,  dinamitzadora lingüística d’empreses i de comerços.

  • Presentació d’una mostra de recursos agrupats per tipologia. Exemples d’ús.
  • Verificadors ortogràfics, traductors automàtics, diccionaris i vocabularis
  • Models de documents.
  • Portals de recursos lingüístics general i portals de recursos lingüístics per sectors.
  • Píndoles de català a les xarxes socials.
  • Recursos per a exposicions orals.
  • Formació de català en línia: Parla.cat.
  • Legislació lingüística: Codi de Consum de Catalunya i Llenguatest Empresa.

Torn obert de preguntes

• Cloenda

 

Dia i hora

Dilluns 7 d'abril de 2014, d'11:45 a 13:45h

Lloc

Centre d'Empreses del Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Inscripcions

L'assistència és gratuïta.
Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si voleu rebre més informació sobre aquestes jornades, així com d’altres notícies i esdeveniments relacionats amb la Ciència i la Tecnologia, subscriviu-vos a PTV Info
Entitats col·laboradores