Les jornades
del PTV

 

El programa Horizon2020 de la UE:
Modalitats de participació per empreses

Horizon 2020 és el nou Programa de la Comissió Europea per fomentar la recerca, la innovació i la competitivitat a Europa entre les empreses i els organismes de recerca públics i privats.

Els objectius del programa són: (1) fomentar la recerca i la innovació a la UE, (2) incrementar el creixement i els llocs de treball, (3) millorar la qualitat de vida dels ciutadans europeus i (4) fer les empreses més competitives.

Per assolir-los, es segueix una estratègia estructurada en 3 pilars:

Reptes socials: Adquireix especial importància la millora de la qualitat de vida, l'ús eficient dels recursos per protegir el planeta, l'eficiència energètica i la innovació centrada en fer les societats més segures.

Lideratge industrial: dissenyat per estimular la creació de llocs de treball donant suport a la innovació, incentivant el consum, estimulant la inversió privada en R+D i enfortint la participació de les PIMEs innovadores.

Ciència d'excel·lència: fomenta la recerca bàsica amb programes de suport a la formació i a les oportunitats professionals, al desenvolupament de noves tecnologies emergents i a les infraestructures de recerca.

H2020 disposa d'un pressupost de 78.600 milions d'euros i s'executarà a llarg del propers 7 anys (2014-2020) i, com a novetat, també promou la participació de tercers països fora de la UE (La Xina, Rússia, Brasil, etc...), tot i que la UE no finançarà la participació dels seus representants.

En aquesta jornada es vol explicar de manera clara quines són les possibilitats de participació de les empreses del nostre país.

El programa previst és:

• 09.30h Benvinguda. Sr. Francesc Martos, conseller delegat del Parc Tecnològic del Vallès.

• 09.45h Presentació del Programa H2020. Sra. Jennifer Ruiz, gestora del Servei d'R+D i Innovació Internacional d'ACCIÓ.

• 10.15h El pilar 2: Lideratge industrial. Sr. Joan Guasch, cap de Projectes Fabricació Ràpida & Materials de la Fundació Ascamm.

• 10.30h L'Instrument Pime. Sr. Joan Guasch, cap de Projectes Fabricació Ràpida & Materials de la Fundació Ascamm.

• 11.00h Coffe break.

• 11.30h Experiències d'empreses catalanes.

Grup Catalonia. Sr. Josep Anton Gutiérrez, responsable d'Àrea.
INDO. Sr. Juan-Carlos Dürsteler, cap d'Innovació.
Inkemia IUCT. Sra. Ángeles Molina, directora Dep. de Projectes.
Mateu & Solé. Sr. Xavier Portal, director de Projectes.

• 12.30h Serveis de suport a les Pimes. Sr. Francisco Hidalgo, director de Goldwater & Partners, SL.

• 12.45h Precs i preguntes.


Dia i hora

Dijous 13 de març de 2014, de 09:30 a 13:00h

Lloc

Auditori del Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Inscripcions

L'assistència és gratuïta.
Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si voleu rebre més informació sobre aquestes jornades, així com d’altres notícies i esdeveniments relacionats amb la Ciència i la Tecnologia, subscriviu-vos a PTV Info
Entitats col·laboradores