Les jornades
del PTV


Desgravacions a l'impost de societats per inversions ambientals a les pimes

Aquesta jornada va dirigida a informar a les empreses respecte les deduccions fiscals per inversions ambientals segons el RD1777/2004, posteriorment modificat per la Llei 2/2011 d'Economia Sostenible.

Aquestes deduccions es van iniciar l'any 1997 amb un 10% de la inversió deduïble, però a partir de l'any 2006, aquest tant per cent es va anar reduint dos punts cada any, amb la previsió de desaparició l'any 2011. Amb l'entrada en vigor de la Llei d'Economia Sostenible, aquest percentatge ha quedat fixat en un 8% de les inversions considerades de millora ambiental, directament deduïble de la quota íntegra de l'Impost.

Per poder efectuar-se aquestes desgravacions és necessari que l'administració ambiental emeti un certificat de convalidació de les mateixes.

Fins ara s'estan tramitant al voltant d'unes 350 sol·licituds anuals, on un 87% d'aquestes són sol·licitades per grans empreses i la resta per pimes.

Tenint en compte aquestes dades, una possible hipòtesi és que la majoria de les petites i mitjanes empreses desconeixen aquesta eina per poder obtenir un estalvi en l'Impost de societats, motiu pel qual es realitza aquesta jornada.

Un millor coneixement de les característiques del funcionament del procediment de sol·licitud del certificat de convalidació d'inversions i de la gran quantitat d'actius que possibiliten la deducció, permetrà que les empreses pugueu maximitzar la seva aplicació, alhora que us ajudarà a finançar les vostres inversions.

Aquesta jornada us ofereix una aproximació a la deducció per inversions mediambientals per millorar-ne la comprensió i treure'n el màxim profit.

El programa previst és:

• Normativa
• Procediment
• Criteris
• Exemples

 

Dia i hora

Dimarts 14 de maig de 2013, de 11:45 a 13:00h

Lloc

Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Ponent

Sr Albert Avellaneda Bargues, cap de la Secció de les Millors Tècniques Disponibles.
• Sra Mª José Sarrias i Galcerán, cap del servei de Qualificació Ambiental.
(Departament de Territori i Sostenibilitat i de la generalitat de Catalunya)

Inscripcions

L'assistència és gratuïta.
Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia.

Si voleu rebre més informació sobre aquestes jornades, així com d’altres notícies i esdeveniments relacionats amb la Ciència i la Tecnologia, subscriviu-vos a PTV Info
Entitats col·laboradores