Les jornades
del PTV


L'empresa sostenible i responsable:
una aposta per la competitivitat

En un entorn econòmic i social de crisi reflexionem sobre les oportunitats de millora de la competitivitat de les organitzacions: l'empresa sostenible i responsable com a estratègia de permanència en un mercat global.

Durant la jornada es presentaran dues eines de gestió ambiental que permeten a les organitzacions diferenciar-se i avançar-se en el compromís necessari de la reducció de costos i la minimització dels impactes ambientals en la cadena de valor.

La gestió de l'energia i de la millora que representa l'anàlisi de la situació actual i la implementació d'un sistema de gestió de l'eficiència energètica en l'empresa: reducció de costos, detecció de millores en els processos i ús de l'energia, augment dels beneficis econòmics i ambientals...

La reducció de les emissions de CO2 associades a les activitats de l'empresa. Relacionada amb l'estratègia de l'energia, el càlcul de l'empremta de carboni corporativa i dels productes/serveis, com a primer pas per a un objectiu de reducció d'aquestes. Projectar el compromís de l'empresa amb l'estratègia global de reducció de les emissions amb efecte hivernacle, li permet avançar-se en el mercat informant als clients, consumidors i parts interessades.

En consecuència, es vol mostrar com en temps de crisi, l'estratègia ambiental esdevé una via d'augment de la competitivitat de l'empresa, tant a curt termini amb la reducció de costos, com a llarg termini amb un posicionament avançat en el mercat.

TOC DE GESTIÓ –consultoria per a la sostenibilitat i la millora continua- aportarà la seva experiència com a consultors i auditors en eficiència energètica (ISO 50001 i auditories energètiques) i en càlcul de l'empremta de carboni (ISO 14064, verificadors del Protocol de Kyoto, PAS 2050 i PAS 2060, GHG Protocol).

El programa previst és:

• La gestió de l'eficiència energètica: ISO 50001:2011.

- Per què implementar un sistema de gestió? Estalvi i beneficis.
- Principals requisits i requeriments de la Norma.
- La certificació externa.

• El càlcul de l'Empremta de Carboni (EC):

- La EC corporativa (inventari d'emissions), de producte o de servei.
- Quins referents existeixen? ISO 14064, GHG Protocol, PAS 2050.
- Com i per què realitzar el càlcul?

 

Dia i hora

Dimarts 16 d'abril de 2013, de 09:30 a 11:30h

Lloc

Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Ponents

Sra. Ainhoa Azorín i Sra. Susanna Cabrera, sòcies consultores de TOC de Gestió, SCP.

Inscripcions

L'assistència és gratuïta.
Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia.

Si voleu rebre més informació sobre aquestes jornades, així com d’altres notícies i esdeveniments relacionats amb la Ciència i la Tecnologia, subscriviu-vos a PTV Info
Entitats col·laboradores