Les jornades
del PTV


Innovar per exportar

La innovació en producte, en vendes i en servei postvenda són la base de les tres columnes que permeten establir una estratègia d'exportació sostenible.

En aquesta sessió s'explicarà com la innovació és la base que sustenta les tres columnes del "temple" de l'exportació: Producte, Comercialització i Servei Postvenda.

L'exportació en el segle XXI exigeix incorporar la innovació com a factor diferencial, però per innovar s'han de tenir molt clares unes bases conceptuals, sense les quals l'estratègia s'ensorra davant les primeres dificultats. Una bona anàlisi del funcionament de l'empresa és la garantia de l'èxit, per la qual cosa cal la visió global aportada pels alts responsables de l'empresa.

En aquesta sessió teoricopràctica s'exposarà com han de construir-se els fonaments d'aquestes columnes perquè siguin ben robustes, aplicant una metodologia per a la innovació sistemàtica desenvolupada específicament per a PIMES.

Per il·lustrar els resultats, es demostraran tres casos pràctics d'innovació basats en la utilització de noves aplicacions de gestió de la informació, aplicades respectivament a processos de desenvolupament de productes, organització de vendes i servei postvenda que estan ajudant a les empreses a vendre en els mercats exteriors.

Ponents:

Sr. Miquel Agulló Negui. Dr. Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Emprenedor, fundador d'una firma de maquinària especial d'alta producció per a l'indústria de l'automòbil. Miquel atresora més de 30 anys d'experiència en disseny, fabricació, innovació i gestió del coneixement.

Sr. Gian-Lluís Ribechini Creus. Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Impulsor de la metodologia "A3-Systematic Innovation Report". Professor d'"Innovació de Processos" en EAE-OBS. Ha estat Director de Sistemes i Organització, Responsable de Industrialització, Director Tècnic i enginyer d'R+D+i.

Sr. Xavier Calvo Vergés. Director-gerent de la firma Arion Data Systems i expert en sistemes PLM. Ha cursat en de Telecomunicació a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Programa previst:

09:30 – 11:00 Fonaments i Metodologies de la Innovació adaptades per a les PIMES.
11:00 – 12:30 Tres casos pràctics:
• Innovació en producte: Metodologies PLM
• Innovació en comercialització: Configuradors de Vendes
• Innovació en servei: CICLO, portal web de servei postvenda

 

Dia i hora

Dilluns 29 d'octubre de 2012, de 09:30 a 13:00h

Lloc

Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Inscripcions

L'assistència és gratuïta.
Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia.

Si voleu rebre més informació sobre aquestes jornades, així com d’altres notícies i esdeveniments relacionats amb la Ciència i la Tecnologia, subscriviu-vos a PTV Info
Entitats col·laboradores