Les jornades
del PTV


"Nou marc reglamentari de la Seguretat Industrial a Catalunya"

El passat 2 de març del 2010 es va aprovar el decret 30/2010 de desenvolupament de la llei 12/2008 de Seguretat Industrial. Amb aquesta llei es modifica el règim actual de concessió dels  operadors actuals, passant  de dos a sis en règim d’autorització per al cas dels organismes de control autoritzats i s’equilibra la quota territorial per al cas de les ITVs. Es preveu crear  l’Agència Catalana de Seguretat Industrial com a òrgan gestor i executor de la política de Seguretat. Amb tot això, es pretén tenir noves condicions de competència que garanteixin la qualitat del servei, condicions de competència lleial entre els operadors i harmonitzar els procediments i criteris d’inspecció.

Per completar l’exposició, parlarem d’altres novetats reglamentàries relacionades.

Per una banda, analitzarem l’evolució després d’un any de l’entrada en vigor de l’aplicació del  Reglament d’Equips a Pressió des de l’òptica d’un Organisme de Control, i per altre, comentarem la Llei 20/2009 de 4 de desembre de prevenció i control ambiental de les activitats, pel que fa a l’autorització ambiental i la Llei 3/2010 del 18 de febrer de prevenció i seguretat en matèria d’incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis i el seu esborrany de decret.

Programa / Ponents

  • El Decret 30/2010 de 2 de març pel que s’aprova la llei 12/2008 de Seguretat Industrial. Sr. Josep Mª Arnau Rodríguez, Director Regional d’ATISAE (www.atisae.com)
  • El Reial Decret 2060/2008 de 12 de desembre pel que s’aprova el Reglament d'equips a pressió. Sr. Gabriel Bueno, Director tècnic d’Equips a Pressió i Gasos Combustibles d’ATISAE
  • Les lleis "20/2009 de prevenció i control ambiental" i  "3/2010 de prevenció i Seguretat en matèria d’incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis". Mariana Pastorino, Directora Tècnica de EAC ATISAE Catalunya.

 

Dia i hora

Dilluns 8 de novembre de 2010, de 17:00 a 19:00h

Lloc

Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Inscripcions

L'assistència és gratuïta. Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia.

Si voleu rebre més informació sobre aquestes jornades, així com d’altres notícies i esdeveniments relacionats amb la Ciència i la Tecnologia, subscriviu-vos a PTV Info
Entidades colaboradoras