Les jornades
del PTV


"Cloud Computing, el camí cap el nou paradigma dels sistemes d'informació"

Durant aquest acte es vol explicar el futur paradigma dels Sistemes d’Informació, on les aplicacions ja no residiran a un centre de dades local -amb les conseqüents necessitats d’espai, energia, refrigeració, ample de banda, xarxes, servidors, emmagatzematge i una pila de software i tècnics per instal·lar-les-, sinó que seran executades a un centre de dades compartides al que s'accedirà des d'Internet.

Aquesta nova arquitectura es complementa amb el concepte d’Informàtica Verda que reuneix totes les tendències encaminades a definir, propagar i incentivar l’eficiència energètica a la tecnologia per reduir l’impacte mediambiental i les despeses  energètiques de les empreses.

Aquesta jornada està orientada a responsables d’informàtica, gestors ambientals, professionals TIC, així com qualsevol PIME amb sistemes d’informació i el seu objectiu és donar a conèixer a les pimes els beneficis de:

  • Augmentar l’eficiència en el treball a l’accedir remotament a les aplicacions/sites que habitualment treballa en entorn local.

  • Reduir significativament els costos de l’empresa que impliquen la compra de software i part del hardware.

  • Millorar el coneixement i la importància dels sistemes d’informació, en l’impacte que genera al medi ambient, i dels beneficis d’implantar tendències d’Informàtica Verda.

En finalitzar la jornada se sortejarà un portàtil amb accés a la solució en núvol d'Eyeos.

El programa previst és:

  • Les noves tendències tecnològiques per la PIME. Sr. Josep Solé, Àrea Sistemes Informació Leitat (www.leitat.org)

  • Accés a les dades i a les aplicacions en el Núvol (Internet). Sr. Jordi Collell, Dept. Comunicació d'Eyeos (www.eyeos.org)

  • Impacte tecnològic de la PIME en el medi ambient i estratègies de millora. Sr. Daniel Mur, Director Técnic de Pyxis Solutions (www.pyxis.cat).
  • Cafè-Networking.
  • Models de Gestió en el núvol. Sr. Marco Cordoba, Responsable IT d'Euncet Obra Social UNNIM (www.euncet.com).
  • Bones pràctiques ambientals i beneficis per la PIME. Srs. Marc Torrentelle i Josep Solé, a`rees de medi ambient i sistemes d'informació de Leitat Technological Center (www.leitat.org).

 

Dia i hora

Dimarts 28 de setembre de 2010, de 09:30 a 13:15h

Lloc

Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)

Ponents

Leitat (www.leitat.org)

Eyeos ( www.eyeos.org
Pyxis (
www.pyxis.cat)

Euncet (www.euncet.com)

Inscripcions

L'assistència és gratuïta.
Les places són limitades.

Es requereix inscripció prèvia.

Si voleu rebre més informació sobre aquestes jornades, així com d’altres notícies i esdeveniments relacionats amb la Ciència i la Tecnologia, subscriviu-vos a PTV Info
Entidades colaboradoras