El LlibrE
 del centenari

        

 


 


>
Pròleg


> Introducció

> Conclusió> Cronologia IQS 1905-2005

> Els directors de l'IQS

> Els personatges clau de l'IQS

>
L'IQS i la indústria química a Catalunya i Espanya

>
El rei Joan Carles I i l'IQS

> Les fotografies més interessants

> Raimon a l'IQS: la lluita antifranquista

> L'IQS en xifres

>
Associació de químics
 

> Edició a cura de
    Ramon B
alasch
 

 

 

 

Per a més informació:
RAMON BALASCH (667 550 590 o
rbalasch@clipmedia.net)


> L'autor
    Lluís Victori i Companys, SJ
  
 

 

Lluís Victori i Companys, SJ, neix a Barcelona el 1935. Entra a la Companyia de Jesús el 1955. És Doctor en Ciències Químiques per la Universidad Complutense de Madrid, Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Llicenciat en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya.

Va iniciar la seva tasca docent a l'Institut Químic de Sarrià l'octubre de 1961 i l’ha desenvolupat ininterrompudament fins a la seva jubilació el mes de juny d'aquest any 2005.

Actualment és el President del Patronat de la Fundació IQS, màxim òrgan de gestió de l'Institut; és també Vicepresident del Patronat de la Universitat Ramon Llull.Un especialista en els materials i el procés de manteniment de les centrals nuclears

Cal afegir que es tracta d’un dels màxims especialistes en temes transcendentals de les centrals nuclears, com és el de la corrosió de materials. Des de 1986 ha treballat en els problemes de seguretat de les centrals nuclears espanyoles relacionats amb el fet d’utiltizar els materials més adients i el procés de manteniment adequat.

Durant cinc anys ha treballat en el programa europeu TECLA i actualment en el DEMETRA per atenuar la problemàtica dels residus radioactius que deixen les centrals i que és un dels problemes més greus que presenta actualment la indústria nuclear . En aquest programa hi participen tot els països europeus, Rússia i els Estats Units. Ha treballat en contacte amb CIEMAT de Madrid, FZK d’Alemanya i EPRI dels Estats Units.