<< TORNAR A LA NOTA DE PREMSA DE L'ACTE


>> HISTÒRIA IQS

>> PERFIL BIOGRÀFIC
P. EDUARD VITÒRIA, SJ

>> PERFIL BIOGRÀFIC DEL
P. LLUÍS VICTORI
I COMPANYS, SJ

>> QUÈ ÉS LA MEDALLA D'OR DEL P. VITÒRIA?


Medalla d'Or del P. Vitòria


>>INFORMACIÓ ESTÀTUA BEAT FRANCESC CASTELLÓ

>> PERFIL BIOGRÀFIC MONTSERRAT GARCIA RIUS

>> PERFIL BIOGRÀFIC
BEAT FRANCESC CASTELLÓ


Imatge parcial de l'estàtua del
Beat Francesc Castelló durant la seva
realització al taller de l'escultora Montserrat Garcia Rius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PERFIL BIOGRÀFIC
MONTSERRAT GARCIA RIUS


Montserrat Garcia i Rius [+info]
va néixer a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Tota la seva vida ha estat vinculada d’una forma o una altra al món de l’art.

Es va iniciar en la música al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, i es va llicenciar en l’especialitat de piano. Paral·lelament, va cursar arts plàstiques a l’Escola Massana de Barcelona, on el seu primer mestre, el gran escultor Eudald Serra, la va encoratjar i es va titular amb les màximes qualificacions en l’especialitat d’escultura, uns estudis que va complementar col·laborant amb el prestigiós escultor Rafael Solanic i amb cursos de geometria descriptiva i representació en perspectiva a l’Escola Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’artista ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives nacionals i internacionals i compta amb nombrosos premis. Ha exposat diverses vegades als Estats Units, especialment a Nova York i a Florida. A Miami va obtenir una Menció de Mèrit. També la va tenir al Japó, a la Biennal Internacional d’Escultura de Hokkaido. A Milà va obtenir el Premi  Arco de la Pace per la seva obra Crit a la Llibertat, i a Florència va ser guardonada amb la Copa Pacis i el títol de Cavaliere de la Pace per l’Acadèmia més antiga del món en aquesta ciutat.

Recordem que va exposar en tres galeries al centre de Roma i una d’elles li va atorgar el premi Roma “Artista de l’any 2000” per la seva obra Esfinx. Per aquesta mateixa obra l’Acadèmia Internacional “Città di Roma” li va assignar el títol de professor H.C..

La seva obra està representada arreu del món i centrada sobretot en els valors humans. L’any 1999 va guanyar el Primer Premi Internacional d’Escultura convocat per l’Ajuntament de Marino, província de Roma, amb una al·legoria als Drets Humans. A Chicago van elegir el seu monument Path to Peace dedicat al “Parliament of the World’s Religions”, en el qual està col·laborant actualment.

És l’autora del famós monument Arrels, realitzat en pedra travertí i dedicat a Rafael Casanova (Moià 1660-Sant Boi de Llobregat 1743) a la seva ciutat natal. També és l’autora del monument Barça’s World en granit a la ciutat de Ceuta.

Les seves últimes obres han estat les realitzacions de Sant Francesc d’Assís i Santa Clara d’Assís, en pedra travertí romà, ubicades al Temple de la Sagrada Família de Barcelona. Els Beats Doctor Pere Tarrés, per a l’església de Sarrià i Les Corts, en pedra d’Ulldecona. La Mare de Déu de l’Assumpta a Torralavit, en pedra travertí romà i l’estàtua en bronze de Ladislau Kubala, ubicada a l’estadi del FC Barcelona, que ha estat guanyadora del concurs convocat pels Veterans del FCB.

Actualment està treballant en un altar dedicat als Sants de Barcelona, a la Catedral de Barcelona, i les escultures de Sant Bernat i Sant Bru de quatre metres d’alt, per a l’absis de la Basílica de la Sagrada Família.

Així mateix ha estat l’encarregada de realitzar l’escultura del Beat Francesc Castelló de  2,30 m. d’alt, en bronze per a IQS, l’històric Institut Químic de Sarrià.


PER A MÉS INFORMACIÓ: Clipmèdia Comunicació.
Persones
de contacte per a premsa: Ramon Balasch / Mònica Genestar. 93 582 01 75 - 667 550 590 / info@clipmedia.net