Presentació 

Sergi Sabater

Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona el 1980, i obté el doctorat en Ciències (Biologia) per la Universitat de Barcelona (UB) el 1987, sota la direcció del Professor Ramon Margalef.

Professor titular del Departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona des de 1991 fins 2001 i del Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona (UdG) des de 2001 fins al 2003.

Des de 2003 és Catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Girona. Actualment és el Cap de la Secció de Limnologia de l'Institut d'Ecologia Aquàtica de la Universitat de Girona, i Codirector del Màster en Ciència i Tecnologia de l'Aigua (UdG) i del Màster en Ecologia Fonamental i Aplicada (UB-UdG).

Ha estat revisor científic de diferents revistes i organismes internacionals de recerca. Ha publicat més de 100 articles d'ecologia en revistes científiques indexades i una cinquantena d'altres articles i capítols de llibre. Ha participat en més de trenta projectes de recerca i en prop de vint contractes d'R+D+i amb empreses i administracions públiques. Ha dirigit fins a la data 7 tesis doctorals i està involucrat en la direcció o co-direcció d'altres 7.

La seva trajectòria investigadora se centra en l'ecologia dels ecosistemes fluvials. Les seves línies preferents d'investigació es concreten en l'ecologia de les algues i dels biofilms en els rius, l’ecotoxicologia dels biofilms, el metabolisme i funcionament dels sistemes fluvials i els efectes del canvi global sobre els sistemes fluvials.

El 27 de maig de 2008 és nomenat subdirector de l'ICRA.


 
1r article: els purins


  2n article: les nanopartícules


  3r article: els pesticides


  Damià Barceló

  Sergi Sabater

  Journal of Hidrology

  Versió per imprimir del dossier de premsa
Comunicació ICRA


Ramon Balasch

Cap de premsa de l'ICRA
667 55 05 90

Clipmèdia Comunicació
info@clipmedia.net
93 582 01 58